Hogyan állítsunk fel reális célokat? #mégnemkéső
Letölthető tervezővel!

Helló újra itt, kedves olvasó!

A mai bejegyzésben - bár már javában tart a január - az "újévi fogadalmakkal" kapcsolatban szeretnék egy kis mankót nyújtani számotokra. A bejegyzés végén találtok egy ingyen letölthető anyagot, amely segítségével nektek is könnyebben megy majd a tervezés.

 pink_and_peach_food_business_blog_banner.png

 

De hogy ne csak kerülgessük itt a forró kását, csapjunk hát a lovak közé - és további jeles magyar szólások-közmondások. Szóval az első fontosabb kérdéskörünk az az, hogy mégis MIÉRT tegyünk újévi fogadalmakat? Hiszen úgyse tartjuk be őket soha! Nem sokan fogytunk le előző évben se, meg se gazdagodtunk és így tovább. Mondjuk én egyiket se írtam fel a tavalyi listámra, hiszen nem aktuális számomra egyik sem. És ez lesz a kulcspont az egészben! De először hogy megválaszoljam a nagy miértet: nos azért, mert egy év kezdete több szempontból nézve is tökéletes az új szokások bevezetéséhez, hiszen:

- mérhető, a megvalósításra pontosan egy év van
- társakat találhatsz, akik motiválnak 
- mindenképpen mérföldkőnek számít, hiszen mindenkinél 2021-től 2021 van

Tehát megvan az időpont, újév, január. Lehet fogadalmakat tenni. Idén próbáljuk meg az én módszeremmel!

Első lépésként töltsd le a tervezőmet! Ha ez megvan, akkor láthatod, hogy az első oldalon az éves céljainkat állítjuk fel. A lapon ehhez találsz segítségként tippeket és kitölthető részeket.

Az éves terveink közé kerülnek az "álmodj nagyot" típusú ötletek: vállalkozást indítok/ házat veszek vagy akár az is, hogy "lefogyok". De az ilyen fajta célok felállításával kapcsolatban fontos szem előtt tartani, hogy az eredmény mérhető legyen - tehát vagy duplázunk és fogyok 10 kilót év végére lesz a célunk, vagy pedig megelégszünk az egy éves időkerettel. Azt viszont ne tévesszük szem elől, hogy a céljainkat a mostani énünknek megfelelően kell kitűznünk. Így tudatosan olyan dolgot választasz, amit tényleg el is tudsz érni.

Ha megvan az, hogy MIT szeretnél, akkor ne felejtsd el felírni azt is, hogy MIÉRT. Ez az indok fog motivációt adni, amikor elakadnál. Ezután pedig lapozzunk egyet! A következő oldalon találod a fogadalmak listáját. Ez a lista lesz az, ami megadja az előtted álló év alaphangulatát. Töltsd meg azokkal a tevékenységekkel, amelyek segítenek abban, amiket az előző lapra írtál fel. Emlékeztetőként szolgáljon, amint azt a lap oldalán is jelöltem, hogy a fogadalmak nem célok, hanem szokások. Ezeket tevékenységnaplóval, habit-trackerekkel érdemes mérni minden hónapban.

 

Ezt követően elérkeztünk (ebben a körben) az utolsó lépésükhöz, amelyben az éves célokat négy kisebb célra bontjuk, negyedéves áttekintéssel. Ide rögzíthetjük azt, hogy mit szeretnénk elérni az első pár hónapban és így tovább. Én munka-fronton előre ki szoktam tölteni az egészet, de nyugodtan hagyhatod, hogy veled alakuljon az egész. A lényeg az, hogy lásd, hogy haladsz, nem pedig csak egy nagy és elérhetetlen célt kergetsz. Rögzítsd a sikereidet, a nehézségeidet és tanulj belőle! 

A szokás-követéshez én a havi bontást ajánlom nektek egy szintén havi mini-célos listával, amelyen még kisebb részekre bontva üldözhetjük az álmainkat - de erről döntsetek magatok :)

A tervezőt ide kattintva tölthetitek le! ♥

 

 

Sikeres megvalósítást kívánok nektek és ezer puszi,

www.girlboss.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://girlboss.blog.hu/api/trackback/id/tr1016384704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Be Your Own #Girlboss!

Friss topikok

süti beállítások módosítása