Hogyan alakítsd ki a napi rutinodat pár egyszerű lépésben?
Letölthető tervezővel!

Ebben a bejegyzésben - ahogy majd a legtöbb elkövetkezőben is - a produktivitást és a minimalizmust helyezzük előtérbe. Persze nem azt mondom, hogy azonnal dobj ki mindent és kezdj világuralomba, csak megosztok veletek egy-két tippet és trükköt amelyek által nekem könnyebb lett az életem, remélve, hogy ezzel nektek is segíthetek egy kicsit.

all_time_blog_head_4.png

 

Az első ilyen pont pedig a napi rutin kialakítása.

 

Itt álljunk meg egy percre! A napi rutinod nem egy bebetonozott dolog, amiben csak nyerni vagy elbukni lehet. A napi rutinod téged szolgál és szeretettel szabad csak az irányába tekintened: a magad igénye és kedve szerint alakítsd ki, hiszen az egész a te javadra válik majd. Van pár tippem arra is, hogy a szokásokat hogyan vegyük magunkra és biztosítsuk is be őket a személyiségünkbe, de erről majd egy másik posztban beszélek nektek. Most nézzük meg azt, hogy miket kell figyelembe venni a napi rutin kialakításához!

Pár egyszerű gyakorlattal megalkothatod a személyre szabott napirendedet! Töltsd le a csatolt tervezőt és vágjunk is bele!

Először is gondold át, mennyi alvásra van szükséged. Válassz ki egy időpontot, amikor lefekszel és egyet, amikor felkelsz. A kettő közötti rész satírozd ki a naptárban! 

Fontos, hogy főleg a hétköznapi alvásod mindig ugyan úgy legyen ütemezve, hiszen ezzel tudsz jelezni a szervezetednek, hogy alvás/ébredés-idő van! 

Döntsd el, hogy inkább reggel vagy este van több időd! Ha például este ráérsz többnyire, de a reggeleid mindig rohanósak, akkor ütemezz mindent ehhez: készülj elő már este. Készítsd el az ebédedet, hogy csak a hűtőből kelljen kivenni, tedd ki a következő napi ruháidat egy könnyen elérhető helyre, este zuhanyozz, ne reggel, minimalizáld a sminkelésedet és fordíts délután/este nagyobb energiát az arcápolásra.

Szánj időt magadra! Ne legyen tele a naptárad, ne írj be mindent az utolsó percre is. Legyen szabadon felhasználható időd, amit pihenéssel is tölthetsz vagy akár aktívan is. Ezt te választod ki, hogy minden nap adsz magadnak 1-2 órát vagy pedig 1-2 teljes délutánt magadnak szentelsz egy héten. Minden csak rajtad múlik!

És ezzel eljutottunk a legvégső tanácsomig, ami pedig nem más, mint a hozzácsatolt heti rutin. Ugyanis észre fogod venni, hogy nem feltétlenül akarsz minden nap 20 percet tornázni, hanem inkább rászánsz heti kétszer 1-1 órát. A heti takarítást is lehet inkább egy napra ütemeznéd, nem pedig szétszórnád apró szeletekben a hét minden napjára. Igazából itt minden csak rajtad áll, az irányítás a te kezedben van, csak arra figyelj, hogy a neked tényleg legjobban megfelelő szokásokat és tevékenységeket vezesd be az életedbe!

 

Feladatok, amik ebben segíthetnek:

 

Kérdezd meg magadtól, mi tesz boldoggá! Egy tökéletes napon mit csinálnál? Ezeket a tevékenységeket bontsd le a napjaidra, ennek a fényében alakítsd ki a heti menetrendedet. Lehet, hogy akkor vagy boldog, ha minden nap meditálsz. Lehet a futás a te morfiumod. Lehet minden nap, de lehet csak minden másnap. Talán nyújtani szeretsz. Esetleg jobban érzed magad azokon a napokon, amikor nem eszel húst. Vagy édességet. Vagy több vizet iszol. Esetleg az esti menta tea mindig jót tesz a gyomrodnak. Ne más naprendjét akard magadra erőltetni, hanem a saját igényeidhez alkalmazkodj, hiszen a cél nem más, mint a te boldogságod!

 

A másik ilyen feladat pedig ennek pont az ellentéte: írd le, hogy a céljaid hogyan bukhatnak el a lehető legdurvább módon! Mi okozná ezt? Mit csináltál rosszul? Így pontosan látni fogod, hogy milyen cselekedetek kerülendők a számodra, és mik azok, amik motiválnak és segítenek. 

 

A tervező:

Jó tervezést kívánunk! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://girlboss.blog.hu/api/trackback/id/tr1916371320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Be Your Own #Girlboss!

Friss topikok

süti beállítások módosítása