5+1 Tipp, hogy könnyen induljon az Újév!

Most, hogy lement a karácsonyi felhajtás és talán már az összes bejgli is elfogyott, már csak az új évre kell összpontosítanunk. Hogy ne érjen felkészületlenül a január (és nyugodt szívvel hagyd magad mögött ezt a kaotikus évet), összegyűjtöttem nektek 5 tippet amivel jobbá tehetjük a mindennapjainkat.

all_time_blog_head_5.png

 

Végül is mi lehetne az évkezdésnél jobb alkalom az új szokások bevezetéséhez és a megújuláshoz? Semmi, hiszen ebben az egészben a "fresh start effect" a lényeg: egy olyan esemény, amely elválasztja a múltat a jelentől, ezáltal lehetőséget teremt a megújulásra. Motivációt ad, felfrissít és annyi ilyen pontot generálhatsz az életedben, amennyire csak szükséged van - születésnap, félév, negyedév, bármi. Én például ennek az apropóján állítok magam elé negyedéves célokat az egész éves "fogadalmaim" mellé: így a részfeladatokban is látom a haladást, hogy közelítek a kitűzött cél felé. Így a kisebb teendők sem kényszerként mutatkoznak, hanem elért eredményként. Ezen kívül tökéletesen alkalmas ez a kitűzött dátum az elmúlt időre való reflektáláshoz is. De erről majd talán egy másik bejegyzésben beszélünk.

Visszakanyarodva a lényeghez, az év utolsó napján már mindenki fél lábbal az újévben van - főleg, ha éppen 2020-ból ugrunk át. December 31-én írom ezt a posztot, és ez a nap nálam két dologról szól: az első az elengedés, a második pedig a reflektálás arra, hogy miben lehetnék jobb jövőre. Az első egy olyan dolog, amit mindenkinek magában kell lerendeznie, erre szerintem különösen jó módszer nincsen, ami mindenki számára könnyedén alkalmazható lenne. Egyszerűen csak keressünk egy kényelmes pontot a lakásban, kuckózzunk be, és egy forró ital mellett békéljünk meg mindazzal, amit az elmúlt év hozott számunkra. Ha ezzel megvagyunk, akkor pedig lépjünk is a tettek mezejére!

A következő lépés pedig nem más, mint a tudatos felkészülés az elkövetkezendő évre. 

 

1. Pipáld ki a régóta halogatott teendőket!

Mivel úgyis van egy hétvége még az első munkanap előtt, így tökéletes alkalmat teremtett nekünk a január arra, hogy kicsit összekapjuk magunkat. Nektek is vannak ilyen apró, folyamatosan tologatott teendőitek? Dolgok, amik szúrják a szemeteket, de lusták vagytok megcsinálni? Esetleg annyira soha nem volt prioritás, hogy tegyetek egy lépést miatta, de ahányszor elhaladtok mellette, mindig átfut az agyatokon, hogy igen, ezt meg kéne csinálni? Nos, itt a kiváló alkalom! Listaírásra fel, az év első napjain kihúzni egy rakás kis teendőt aztán tényleg felfrissíti az embert!

 

2. Szelektálj!

Kacatmentesen sokkal szebb az élet, nem? Ha valami elromlott és nem tudod megjavítani, dobd ki! Csak a helyet foglalja. Adományozz, ajándékozz, add el a fölösleges holmikat! Kukába az apró bigyókkal, amikről azt se tudjuk mire jók - csak elvonják a figyelmünket a fontosabb dolgokról. Na meg persze bármit keresünk, mindig kirántjuk őket a fiókból. Aztán meg csak visszatuszkoljuk.

 

3. Gondold át az elmúlt évedet!

Írd össze, hogy milyen pozitív dolgok történtek veled, hogy miket értél el. A szép emlékek és a siker gondolata hozza meg igazán a kedvet a tervezéshez!

 

4. Tervezz!

Mindent, amit csak szeretnél. Bárhogy, ahogy jól esik: vision board, álomtérkép, napló, lista, pinterest, galéria, bármi. Csak merj nagyot álmodni! Arra viszont érdemes figyelni, hogy a céljaidat a mostani önmagad számára válogasd meg, ne pedig az "álom-kép éned" céljai legyenek ezek. Az új szokásoknak először egy olyan formáját próbálj beiktatni a mindennapjaidba, ami bele is illik az aktuális életritmusodba, energiaszintedbe - hiszen, ha túllőttél saját magadon, könnyen elveszítheted a motivációt. Így haladunk szépen, lépésről lépésre.

 

5. Készíts egy listát az orvosi látogatásaidról!

Írd össze, milyen szűrésekre kell elmenned, milyen orvosnál jártál régen, mit kellene kivizsgáltatni, ellenőriztetni, stb. Kezdd el lefoglalni az időpontjaidat! Így előre terveztél, nem fogod tologatni a teendők listáján és az agyadban is felszabadul az a kis hely, amiben ezeket a gondolatokat tartogatod: helló új tervek! Meg persze az egészség az első, nem?

 

+1 Alakítsd ki a rutinodat!

Erről bővebben ebben a bejegyzésben olvashatsz, és a mellékletek közül ne felejtsd el letölteni a munkafüzetet sem!  

 

Ezer virtuális puszi - és persze BÚÉK!

A bejegyzés trackback címe:

https://girlboss.blog.hu/api/trackback/id/tr8216371334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Be Your Own #Girlboss!

Friss topikok

süti beállítások módosítása